header

Jeugd & senioren

Voor de vierde keer alweer vindt op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 in het Middelburgse sportcomplex ‘de Sprong’ de Open Zeeuwse plaats. Organisator TTC Middelburg probeert met deze kampioenschappen de prachtige tafeltennissport in haar eigen provincie weer een zetje in de rug te geven. Doelstelling is dus niet alleen om een toernooi voor een grote groep tafeltennissers te organiseren, maar ook door extra (promotie)activiteiten geïnteresseerden naar de sporthal te krijgen.

De zaterdag is traditioneel voor de jeugd. In twee enkelspel categorieën nemen spelers en speelsters uit de regio Zuid-West maar ook van ver daar buiten de batjes ter hand. Eenmaal uitgespeeld op de zaterdag, hoeven ze dit keer niet lang te treuren maar kunnen ze op de tribune plaatsnemen om de wedstrijden van de toppers te bekijken. Het basisscholierentoernooi dat in de eerste jaren nog in hetzelfde weekeinde werd georganiseerd, vond in samenwerking met diverse andere Zeeuwse verenigingen dit keer al voor het tweede jaar met succes in de kerstvakantie plaats.

De senioren mogen op de zondag proberen de titel in hun klasse te bemachtigen al kunnen ze daarbij ook rekenen op tegenstand van oudere jeugdspelers. Daarmee is de Open Zeeuwse een van de weinige nationale tafeltennistoernooien waar hiervoor een open inschrijving is. De organisatie hoopt opnieuw op groei van het aantal deelnemers, zodat er nog meer wedstrijden op de 48 tafeltennistafels verdeeld over de twee hallen kunnen worden afgewerkt!

Download hier Convocatie Open Zeeuwse 2017