Topbezetting voor Herder Open Zeeuwse!

By augustus 2, 2018Nieuws

Met deelname van oud-winnaars Cedric Nuytinck (Bel), Thomas Keinath (Slo) en de zijn rentree makende oud-wereldtopper Trinko Keen, heeft het Herder Open Zeeuwse misschien wel het sterkste deelnemersveld in zijn 5-jarige historie. Want of één van deze drie de editie van 2018 zo maar gaat winnen, is nog maar de vraag. Vooral onze zuiderburen hebben zaterdag 25 augustus nog de nodige troeven achter de tafel.

Waar vorig jaar al van een ‘Belgische editie’ werd gesproken, is België dit keer misschien nog wel sterker vertegenwoordigd. Met Lauric Jean (nr. 7) Thibaut Darcis (13), Gaetan van Swartenbrouckx (15), Davy Vanvinckeroye, Filip Cluijts, Jan Poel én David Henkens maken een groot aantal topspelers de reis naar Middelburg om een gooi te doen naar de hoofdprijs! Voor de organisatie is het daarmee slechts een klein smetje dat de drie sterkste Nederlandse spelers dit keer ontbreken. Overigens niet omdat ze bang zijn voor het Belgische geweld. Nee, probleem van de Nederlandse teamspelers Rajko Gommers, Laurens Tromer én Ewout Oostwolder eind augustus is dat ze alle drie verplichtingen hebben bij hun buitenlandse clubs.

 

Vanuit Nederland wordt overigens al wat jaren jaloers gekeken naar het niveau van onze zuiderburen. Ook op het laatste WK voor landenteams waren de prestaties van het Belgische nationale mannenteam met kopman Nuytinck beduidend beter dan die van ons nationale team. België reikte op het eerste niveau tot de 17de plaats; Nederland eindigde hoger dan een aantal eerdere edities maar werd toch pas 29ste op het tweede niveau. Buitenlandse outsiders zijn er ook. Niet zo bekend, maar daardoor moeilijk in te schatten, zijn de Canadees Marko Medjugorac (WR 212) of Pool Mateusz Troka (vm. 240 WR) misschien ook wel kandidaten voor topklasseringen.

De tegenstand uit eigen land komt naast Keen waarschijnlijk met name van Martin Katchanov (overigens uitkomend in de Belgische competitie) en nationale subtoppers als Thomas Baart, Jochem de Hoop, Jelle Bosman en Herm Aalders. Of de enige Zeeuwse A-speler en Middelburgs thuisfavoriet Soren de Witte potten zal weten te breken, is de vraag. Een stunt mag misschien wel verwacht worden van één van de twee jonge getalenteerde wildcardspelers Elwin Huiden én Gabrielus Camara. De 17-jarige Huiden kwam de afgelopen twee jaar uit voor TTC Middelburg maar speelt komend seizoen voor Pecos. Camara is met zijn 12 jaar (!!) het grootste Nederlandse talent van dit moment en debuteerde het afgelopen seizoen in de eredivisie. Op het Europees Jeugdkampioenschap in Cluj (Roemenië) reikte Camara afgelopen zomer met zijn team nog tot de laatste 16.

Spektakel is dus op voorhand verzekerd! Wie Cedric Nuytinck gaat opvolgen, wordt dus een zeer spannende strijd. Toegang is zoals de afgelopen jaren gratis dus een goede de aanleiding om zaterdagmiddag 25 augustus vanaf 12.00 uur op de tribune van ‘de Sprong’ in Middelburg plaats te nemen!