Wederom topbezetting Open Zeeuwse 2015!

By juli 8, 2015Nieuws

Ook de derde editie van de Open Zeeuwse heeft een topbezetting! Naast het overgrote deel van de Nederlandse tafeltennistop komen er dit jaar ook enkele internationaal aansprekende namen: Thomas Keinath en Cedric Nuytinck. Toegang is zoals de afgelopen jaren gratis dus een goede de aanleiding om zondag 6 september op de tribune van ‘de Sprong’ plaats te nemen!

Met de nummer 152 van de wereldranglijst Thomas Keinath (Slowakije) komt een geroutineerde 37-jarige speler die eerst international voor Duitsland was voordat hij in 2007 voor Slowakije een groot aantal WK’s en EK’s speelde. De Belg Cedric Nuytinck staat net achter hem (159) maar staat met zijn 22 jaar juist aan de start van zijn carrière. Sinds begin van dit jaar is hij de hoogste Zuiderbuur.

Wie Benedek Olah, de Finse winnaar van de editie van 2014, gaat opvolgen, wordt dus een zeer spannende strijd. Olah ontbreekt, maar met internationaal gelouterde spelers als Keinath (Slo), Nuytinck (Bel) – die ook nog landgenoten Yannick Maes (Nodo Ekeren) en Ludovic Bierny (Le Logis Oudergem Brussel) kan treffen – en bijna de gehele Nederlandse top 10, is de bezetting sterker dan ooit. Laurens Tromer en Martin Khatchanov (beiden FVT) reikten vorig jaar beiden tot de halve finales, maar of ze daar dit jaar weer zo maar in slagen is maar zeer de vraag. Grote tegenstand mogen ze in ieder geval verwachten van routinier en veelvuldig Nederlands kampioen Michel de Boer (Itass DTK’70), Yang Ming (Enjoy&Deploy/ Taverzo), Thomas Benit (Scylla) en Martijn de Vries (Van Wijnen/Smash).

Vrouwen
De inschrijving bij de vrouwen is wat later op gang gekomen, maar inmiddels hebben zich ook al 16 A-spelers gemeld, waarvan twee uit de top 10 van de Nederlandse ranglijst. Verliezend finaliste van 2014 Li Nan Sun (Lybrae Heksenberg) is weer van de partij en lijkt nu in Angelique Gertenbach de grootste tegenstander te krijgen.

IMG_0803